Nybörjarkurs - Grönt kort

För dig som är nybörjare inom golfen erbjuder vi ett mycket förmånligt paket med medlemskap, obegränsat spel på våra banor samt nybörjarutbildning under år 1!

Kostnad för vårt nybörjarmedlemskap är 3975 kr. För er som är mellan 15-22 år är kostnaden 3000 kr. Enbart Gröna-Kortet-Kurs utan medlemskap kostar 2000 kr. 


Kursen har två halvdagar med praktik med en eller båda av våra PGA-utbildade tränare.
I nybörjarutbildningen ingår även ett tillfälle med regel/teoriutbildning, 2 timmar i simulatorn och kostnadsfria uppföljningstillfällen. 

Vårt mål är att ni ska få en enkel väg in i golfen med en tydlig väg framåt mot att ta grönt kort.

Vägen till grönt kort

Steg 1: Anmäl dig till nybörjarkurs! - Längre ner på sidan kan du anmäla dig till kursen. Läs igenom vilket upplägg och vilken helg som passar dig bäst. All info finns där och anmälan görs här. I samband med anmälan väljer du även om du vill bli medlem i klubben - en förutsättning om du ämnar ta ditt gröna kort på Särö.

Steg 2: Genomför kurs! - Delta i någon av våra kurser tillsammans med klubbens tränare. En kurs utspelar sig under en helg där vi går igenom allt du som ny golfare behöver känna till för att kunna komma igång med golfspelet på Särö.

Steg 3: Träna och spela i simulatorn! - I och med kursen får du en gratis timme att utnyttja i någon av våra simulatorer. Du väljer precis när du vill boka in en tid i simulatorn där du i lugn och ro och kan både träna på tekniken du precis blivit instruerad samt öva dig på att spela på banan. Som nybörjare har du även rabatt när du bokar timmar utöver den som är gratis. Våra simulatorer är ett fantastiskt verktyg för golfare på alla nivåer och vi kan inte rekommendera nog att utnyttja de för att komma igång på bästa sätt med sin golf. Gratis och rabbatterade timmar gäller under sommaren 1/4 - 31/9.

 

Steg 4: Gå fadderrundor på banan! - För att ta grönt kort måste du genomföra ett spel-”prov”. Detta är inte så dramatiskt som det låter utan innebär egentligen bara att spela rundor på banan. Som nybörjare får du dock inte lov att spela på banan själv utan behöver gå vad som kallas fadderrundor tillsammans med någon som själv har grönt kort. Detta kan vara en släkting, kompis eller helt enkelt någon från klubben som ställer upp. När du till slut spelat en fadderrunda som uppnår kraven för grönt kort kan du via din profil på golf.se lämna in ett avklarat spelprov.

Steg 5: Gör teoriprov på golf.se! - I samband med kursen kommer även ett teori-tillfälle att genomföras där du som nybörjare får en genomgång av regler och golfetikett. Detta hålls vanligtvis någon kväll, veckan som följer kursen. När som helst efter att du påbörjat kursen kan du logga in med ditt tilldelade golf-ID på golf.se. Där kan du i din egen takt göra ett teoriprov. Teoriprovet går att göra hur många gånger som helst och agerar mest för att du ska lära dig det som golfförbundet tycker är nödvändigt för en nybörjare. När du fått 100% på teoriprovet är det färdigt. När både spelprovet och teoriprovet är inlämnade på golf.se hör du av dig till någon av våra tränare eller kansliet som då godkänner ditt gröna kort! Du har nu handicap 54, kan nu boka tider själv och spela när du vill. Grattis!

OBS! Det går att använda friskvårdsbidrag för spelavgiften (3525 kr senior / 2550 kr junior)

Kurstillfällen 2024

Kurstillfälle Datum Tid
1 20 & 21 april 10:00 - 14:00
2 25 & 26 maj 10:00 - 14:00
3 13 & 14 juli 10:00 - 14:00
4 Kommer snart! 10:00 - 14:00

Anmäl dig här!