Träningsgrupper

Kategorin Träningsgrupp är för juniorer i åldrarna 8 år och uppåt.

Träningsgrupp är till för såväl nybörjare som juniorer med tidigare erfarenhet, men riktar sig till juniorer som ännu ej fått officiellt handicap (grönt kort). Träningsgrupperna ligger i följd på tisdagar och de olika grupperna anpassas varje säsong för att nå alla åldrar och vara tillgänglig för både tjejer och killar.

Att ta sitt gröna kort och få handicap 54 är ett naturligt mål för juniorerna i våra träningsgrupper. Det kan för vissa gå snabbt och vara något som bara tar en säsong, medan för andra - oftast de yngre juniorerna - kan det ibland ta flera säsonger innan man är mogen för grönt kort.

I träningsgrupperna vill vi ge juniorerna bra möjligheter att utvecklas och finna glädje i golfen. När juniorerna är på golfklubben skall de känna trygghet, träningsglädje och kamratskap.

Grupper


Träningsgrupp 1 (ålder 8+, killar): tisdagar 16:00 - 17:00

Träningsgrupp 2
(ålder 8+, killar): tisdagar 17:00 - 18:00 Full!

Träningsgrupp 3
(ålder 8+, tjejer): tisdagar 18:00 - 19:00 Platser kvar!

Rookie (ålder 11+, blandat): torsdagar 15:00 - 16:00 Platser kvar! 
I Rookie-gruppen har deltagarna spelat golf tidigare och har redan tagit grönt kort eller är väldigt nära.

Tränare

Träningsgrupperna leds av våra PGA-tränare Kalle Johansson & Oskar Sterner med assistans av våra ungdomsledare. 

Kursinformation 

Träningsgrupper är planerade att genomföras på tisdagar och ev. torsdagar. Gruppindelning sker efter ålder men också spelnivå. Vi försöker givetvis anpassa oss till era önskemål så gott det går men prioriterar en jämn spelnivå i grupperna.

Träningen är uppdelad i 7 veckor på våren och 7 veckor på hösten.

Vårträning: Vecka 17-23.

Höstträning: Vecka 33-39. 


Kostnad: Klubbmedlem 1900 kr / Ej medlem 2600 kr

- Träningsgrupperna är öppna för alla, medlemskap i klubben är inget krav.

- Juniorer från 15 år som är nybörjare rekommenderar vi att börja via våra nybörjarkurser för vuxna. Här kan du läsa mer om våra nybörjarkurser. 

MEDLEMSKAP    

Vad som är viktigt att notera är att utveckling sker alltid snabbare om man även tränar och spelar utanför våra gruppträningar - vars främsta syfte är att introducera till golfen och instruera grunder. Vi uppmuntrar att för juniorer som har föräldrar eller släktingar som spelar golf att bli medlemmar för att kunna följa med ut och spela på banan.

 
Medlemskap i klubben ger möjlighet att spela fritt på båda våra banor vilket ökar möjligheten för junorer att utvecklas inom golfen. Medlemskap ger också juniorer möjlighet att delta på måndagsgolfen, juniorernas egen tävling. För juniorer upp till 10 år har vi knattemedlemskap. 

Utvecklingstrappan - Fortsättning

För juniorer som nått grönt kort och handicap 54 är nästa steg i utvecklingstrappan våra utvecklingsgrupper. Där vill vi skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling och utökar mängden träning och spel på banan successivt.

För juniorer som når grönt-kort och har ett stort intresse för golfen kan det finnas möjlighet att byta till utvecklingsgrupp redan under pågående säsong i mån av plats.

Utvecklingsgrupperna är endast öppna för klubbmedlemmar i Särö GC då regelbundet spel på banan är en förutsättning för fortsatt utveckling för juniorerna.